LGS Sınav yerleriyle ilgili devrim niteliğinde değişiklik

LGS Sınav yerleriyle ilgili devrim niteliğinde değişiklik

Liselere giriş sınavı bu yıl 2 Haziran tarihine düzenlenecek. Öğrencilerin sınav giriş öğrencilerin sınav giriş yerleri ile ilgili bu yol çok farklı bir uygulamaya gidecek. O uygulama nedir? Öğrenciler Sınava nerede girecekler? Detaylar haberimizde...

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı eğitim kurumlarında öğrenim görmekte olan 8 sınıf öğrencileri için liselere giriş sınavı yani LGS artık gün ve gün yaklaşmaktadır.
2 Haziran tarihinde düzenlenecek olan LGS için öğrenciler büyük heyecan içerisindedirler.

Öğrenciler söz konusu liselere giriş sınavında bu yıl kendi okullarında sınava girmeyecekler. Yıllar sonra ilk defa Milli Eğitim Bakanlığı sınav merkezi olarak belirlenmiş okulların sınav için kullanılması talimatı verdi.

Öğrencilerin bu yıl sınava şahsen başvuru yapmaları durumundan dolayı sınava girecek olan öğrenci sayısında yüzde 50 oranında bir azalış meydana geldi.

%50 oranında yaşanan bu azalış sebebiyle öğrencilerin bir merkeze toplanması daha mantıklı gözükmektedir. LGS sınav merkezi olarak belirlenmiş olan il ve ilçe Merkezlerindeki okullarda düzenlenecektir.

Meb Hocam/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

9 Yorum